לקריאת הפרקים הקודמים - לחצו על הכותרת למעלה או בקישור כאן
בדרך אל השקיעה
העשורים האחרונים בחייו של קרליבך
מאמצע שנות ה-70 החלו אמרגניו של קרליבך לשווק אותו במופעים שקיבלו את הכותרת: "פופ חסידי" – ביטוי שהיה מאז למותג במוזיקה הישראלית, וסימל את השילוב המקורי שהביא הרב שלמה קרליבך.
הוא הופיע על במה אחת יחד עם זמרים וזמרות מכל הז'אנרים וייצג בעיני שומעיו ובאוזניהם את הז'אנר החדש עם הטעם הישן.
אבל אז כבר לא היה לבד על מגרש הפופ החסידי.
להקות אחרות נכנסו דרך השער שפתח, ועשו שימוש בז'אנר החדש, כמו חברי הרכבים שבאו מאמריקה ונקראו: להקת "אבני הכותל", או חברי ההרכב "בני הרבנים". במסגרת הלהקות הצבאיות הלכה ובלטה "מקהלת הרבנות הצבאית", וממנה יצאו "צמד רעים" וזמרים אחרים חובשי כיפה שיצאו לכבוש את המגזרים החילונים.
בהמולה הסואנת של המוזיקה בשנות ה-70 וה-80, בשנים של טלטלות בחברה הישראלית, בין אופוריה לדכדוך – צצו סנוניות ראשונות של זמרה יהודית מודרנית, כמו להקות שנקראו בשם המותג "פִּרחֵי" (פרחי לונדון, פרחי טורונטו, פרחי ירושלים, ועוד), וכוכבי זמר חדשים, כמו: מרדכי בן דוד או אברהם פריד, שצמחו במגזר החרדי - החלו לדחוק את החזנות והחזנים ויצרו שירים ותקליטים במקצבים מודרניים.
הכוכבים החדשים הפיקו תקליטים בהקלטות אולפן מושקעות, עם כלי נגינה מגוונים, והשקיעו גם בהופעות. הם התאימו למגזר החרדי, וגם לדתיים הלאומיים שכבר היו בדרך להתחזקות דתית ויכלו להתחבר אליהם.
קרליבך נשאר עם הגיטרה שלו.
זמר נודד שעובר ממדינה למדינה, מיבשת ליבשת. עם אותו רפרטואר של שירים שהזכירו את ימיו הגדולים, עדיין ממלא אולמות, אבל הולך ונדחק מהבמה המרכזית.